jelle

Jelle Hidma (1965) was tot 2014 werkzaam in Hilversum als cameraman voor de Nederlandse omroepen. Met veel passie voor het camerawerk heeft hij de wereld rondgereisd voor het filmen van uiteenlopende televisieprogramma’s. Na 25 jaar was het genoeg. Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging. Mede ingegeven door zijn verhuizing naar Twente heeft hij gehoor gegeven aan zijn jongensdroom: boer worden.

Jongensdroom Als kleine jongen was Jelle dag en nacht bij zijn buurman in Willemsoord op de boerderij aan het werk, hij ging dan ook naar de middelbare landbouwschool en niets leek vanzelfsprekender dan dat hij boer zou worden. Dat liep dus een beetje anders…. Maar in 2014 stopt hij als cameraman om het roer definitief om te gooien en zijn lang gekoesterde droom alsnog te gaan waarmaken.

Cowfunders Met behulp van crowdfunders koopt Jelle zijn eerste tien Lakenvelders en sinds mei 2015 graast de eerste kudde met Koeien van Jelle op de prachtige weides van landgoed ’t Oorbeck in het Twentse Twekkelo en weilanden in de buurt. Nog steeds kunnen mensen zich melden als crowdfunder om dit iniatief de nodige vaart te geven. Jelle legt graag uit hoe dat werkt.