De bereiding

Ieder stukje vlees vraagt weer om een eigen bereiding. De bereidingstips staan wel summier beschreven op de etiketten van de verpakte porties, maar je kan beter je eigen gezonde kookverstand gebruiken. En uiteraard kan je ook je inspiratie op doen via het internet en uit fijne kookboeken. Binnenkort komt hier de mogelijkheid om recepten en tips te delen!

Langzaam ontdooien Hoe je het vlees ook gaat bereiden, één ding is in ieder geval belangrijk: laat het diepgevroren vlees langzaam terug koelen. Haal het uit de vriezer en laat het vervolgens in de koelkast ontdooien. Laat het een uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen, dan blijft het vlees heerlijk mals.

Saucijzenbroodjes We maken (h)eerlijke saucijzenbroodjes van ons vlees. Deze bereid je - indien ontdooid- in ca 6 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180 º C, op een rooster. Als je ze bevroren in de oven doet, moeten ze uiteraard langer 12 tot 15 min.

Kroketten: Onze ambachtelijke handgerolde Lakenvelderkroketten frituur je in 8 minuten in hete zonnebloemolie of frituurvet (als ze nog bevroren zijn)