Wat eten ze?

Kruidenrijk. Biodiversiteit staat voorop. Daarom grazen onze koeien zoveel mogelijk in kruidenrijke (natuur)weides en worden ze niet bijgevoerd met krachtvoer. Daar waar mogelijk zijn de weides ingezaaid met mengsels bestaande uit diverse grassen, klavers en kruiden. Er groeit onder andere veldbeemd, timothee, rode klaver, smalle weegbree, cichorei, kamille, paardenbloem enz..

Gezond voer. Deze weides zijn niet alleen een lust voor het oog, ze zijn bovenal rijk aan vitamines, mineralen en hebben een hoog eiwitgehalte. Hierdoor hoeven de koeien niet bijgevoerd te worden met supplementen, krachtvoer en soja. In feite produceert de boer zijn eigen gezonde voer! Een mooi bijkomend gegeven is dat de vele verschillende plantensoorten insecten en bijen aantrekken. Ook weidevogels zijn blij met deze stukjes grond.

Altijd buiten. De Koeien van Jelle zijn 365 dagen per jaar buiten. In de winter worden ze bijgevoerd met hooi uit natuurgebieden en hebben ze de mogelijkheid de schuilstal in te gaan. Bij hele koude dagen gaan ze wel eens naar binnen, maar ze verkiezen toch meestal de weide boven de stal. Hun dikke wintervacht zorgt in die maanden voor een lekkere warme jas. In de zomer vinden ze hun verkoeling in de schaduw van de boswal.

In alle weides kunnen de koeien zelf gezond water oppompen uit de natuurlijke bronnen.